Articole

Vitamina B3 (Niacina)

Vitamina B3, cunoscuta si sub numele de niacina, este una dintre cele opt vitamine esentiale solubile in apa. Vitamina B3 are o importanta majora pentru organism, deoarece este extrem de importanta in ceea ce priveste functionarea sanatoasa a sistemului neuronal, a sistemului cardiovascular, precum si al sistemului digestiv. De asemenea, niacina ajuta la sanatatea pielii si a parului, dar este necesara si in procesul de sinteza enzimatica, contribuind la sintetizarea de catre organism a circa 200 de enzime. La fel ca toate celelalte vitamine, si vitamina B3 joaca un rol important in descompunerea alimentelor si pentru a le converti in energie.

Vitamina B3 – informatii generale

Vitamina B2 (Riboflavina)

Vitamina B2, cunoscuta si sub numele de riboflavina, este o vitamina solubila in apa, prezenta in majoritatea tesuturilor animale si vegetale. Vitamina B2 este o vitamina caracterizata prin culoarea sa galbena. Este una dintre putinele vitamine produse de organism, dar cantitatea produsa in acest fel nu este suficienta pentru a satisface propriile nevoi ale corpului. De aceea, este foarte importanta asigurarea unei cantitati suplimentare de vitamina B2 din surse externe, pentru a evita orice deficienta. Riboflavina este prezenta, de asemenea, in inima, ficat si rinichi, dar in cantitati foarte mici.

Ce trebuie sa stii despre vitamina B1 (Tiamina)

Vitamina B1, cunoscuta sub forma de tiamina, este o vitamina hidrosolubila din complexul vitaminic B. Ea mai este numită si aneurina, datorita proprietatilor sale antinevritice, dar si „vitamina bunei dispozitii” sau „vitamina performantei intelectuale”. Tiamina este indispensabila sanatatii fizice si psihice, fiind recomandata pentru o buna functionare a sistemului nervos, digestiv, dar si la nivelul muschilor si chiar al inimii.

Vitamina B9

Cunoscuta si sub denumirea de folat sau acid folic, vitamina B9 este una dintre cele opt componente ale complexului vitaminic B. Termenul folat provine din latienscul folium, care inseamna „frunza” si face referire la faptul ca substanta se gaseste din abundenta in multe vegetale si legume cu frunze verzi.

Vitamina B12 (Cobalamina)

Vitamina B12 este esentiala pentru reinnoirea optima a celulelor si producerea de celule rosii din sange. De asemenea, este foarte importanta pentru femeile insarcinate, contribuind la buna dezvoltare a fatului. Descopera rolul acestei vitamine, contributiile sale nutritionale, riscurile de deficit sau supradozaj, precum si aplicatiile sale medicale.

Vitamina B12 – informatii generale

Glicerina si beneficiile ei pentru piele

Unul dintre cele mai folosite ingrediente din industria cosmetica este glicerina. Aceasta ajuta, in special, la fabricarea sapunurilor. Producatorii lucreaza foarte usor cu acest ingredient, glicerina nefiind sensibila la incalzire.

Politica de confidentialitate