Articole

Sfaturi de care sa tinem cont inainte de a incepe o dieta

In sezonul cald, doamnele si domnisoarele cauta solutii pentru a arata cat mai bine. Daca unele aleg sa frecventeze saloanele de infrumusetare sau clinicile de estetica, altele prefera sa mearga zilnic la sala de fitness si sa tina cate o dieta alimentara.

Resveratrol – beneficii importante

Resveratrolul este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, acesta gasindu-se cu precadere in strugurii negri, dar fiind disponibil si in: afine, fructe rosii, fructe de padure, cacao, dar si in arahide.

Ce rol joaca D-manoza in tratamentul infectiei urinare

Cel mai modern remediu pentru a scapa de infectiile urinare recurente este D-manoza. Infectiile urinare netratate pot avea consecinte serioase si simptome extrem de neplacute. Aceste infectii reprezinta totalitatea afectiunilor tractului urinar, insa, de obicei, cele mai multe infectii afecteaza partea de jos a sistemului urinar, adica vezica si uretra.

Ce afectiuni se pot ascunde in spatele durerilor de picioare

Durerile de picioare sunt adesea intalnite, mai ales in sezonul cald. Senzatia de picioare grele si umflate apare cu precadere la femei si poate reprezinta simptomul unei boli subiacente.

Remedii din natura: menta si intrebuintarile ei

Menta reprezinta un gen de aproximativ 25 – 30 de specii de plante aromatice, unele chiar si medicinale, din familia Lamiaceae. Acestea sunt raspandite la nivel mondial, sapte in Australia, una in America de Nord, iar celelalte specii in Europa si Asia. Exista si hibrizi ai plantei de menta, din familia extinsa a acesteia facand parte si cimbrul, cimbrisorul, maghiranul, salvia si levantica.

Tusea la copii. Tipuri, cauze si tratament

Tusea la copii, dar si la adulti reprezinta actul reflex (involuntar), uneori si voluntar, declansat de o iritatie a cailor respiratorii. Fiind o reactie de aparare a organismului, prin care se indeparteaza secretiile patologice si produsele straine din caile respiratorii, tusea este caracterizata printr-un expir fortat, care ar avea o viteza de aproximativ 50 m/s, ca urmare a unui inspir adanc.