fbpx

5 pasi simpli pentru detoxifierea ficatului dupa sarbatorile de iarna

Click pe meniu. Avem pentru tine peste 100 de suplimente alimentare si cosmetice!

Decembrie si ianuarie sunt lunile in care toata lumea uita de diete si da frau liber dorintelor culinare. Sarbatorile la noi inseamna, pe langa reintregirea familiei, mese imbelsugate si dese, cu bucate diverse, majoritatea grase si nesanatoase. Drept urmare, la finalul lui ianuarie, oamenii incep sa se reapuce de sport si diete, pentru a-si pregati corpurile pentru sezonul cald.

Mai mult, un trend american aparut acum cativa ani a fost adoptat si la noi. Acesta consta in faptul ca la finalul lui ianuarie se incepe asa zisa provocare „30 de zile fara zahar.” Practic, se face o detoxifiere a organismului prin eliminarea zaharului din dieta.

Renuntarea la zahar ajuta nu doar la detoxifierea organismului, ci si la slabit. Specialistii recomanda, in fiecare an, dupa perioada de „dezmat culinar”, o cura de detoxifiere, pentru a elimina toxinele din organism. Detoxifierea ficatului si a organismului, in general, ne ajuta sa ne mentinem sanatosi, intarind imunitatea, dar sa si avem o piele sanatoasa, luminoasa si elastica. Exista multe beneficii pe care le are detoxifierea ficatului, dar despre toate acestea vom discuta in continuare acestui articol.

Ce este si ce presupune detoxifierea ficatului?

Asa cum spuneam anterior, detoxifierea ficatului sau a organismului este tot mai inatlnit la doamne si domnisoare, pentru ca ajuta la slabit, prin eliminarea lichidului din corp, scapandu-l astfel de toxinele nocive. Detoxifierea ficatului se realizeaza printr-un program alimentar bine stabilit, foarte strict, care consta in consumul de anumite alimente (fibre, fructe si legume), de anumite bauturi (sucuri) si de anumite suplimente. Sucurile sau anumite suplimente pot inlocui unele mese ale zilei, ajutand astfel la slabit.

De asemenea, detoxifierea ficatului se poate realiza si prin eliminarea preparatelor din carne din dieta zilnica. Ciupercile, fasolea sau nautul pot inlocui carnea, iar pestele, de asemenea, poate fi consumat fara restrictii intr-o cura de detoxifiere.

    Detoxifierea ficatului si beneficiile ei

    Dietele de detoxifiere nu sunt realizate pe termen lung, pentru ca pot da peste cap digestia normala, insa, o data pe an, aceasta ar trebui realizata, conform specialistilor. Fie ca tinem o perioada de post sau ca renuntam la zahar, detoxifierea ficatului si a organismului, in general, nu trebuie amanata. Detoxifierea ficatului are multiple beneficii, cele mai cunoscute fiind urmatoarele:

    1. poate reduce acumularile de apa si toxine din corp, prin transpiratie si diureza;
    2. de aseemenea, favorizeaza eliminarea produsilor reziduali din colon, ajutand la functionarea normala a tractului intestinal;
    3. combate luarea in greutate prin eliminarea retentiei de apa din organsim;
    4. stimuleaza functia hepatica;
    5. ajuta la diminuarea reactiilor alergice;
    6. reduce efectele nocive ale radiatiilor;
    7. imbunatateste aspectul pielii;
    8. elimina mirosul neplacut al corpului cauzat de toxine si bacterii;
    9. reechilibreaza functia sistemului nervos.

    5 pasi simpli pentru o corecta detoxifiere a ficatului dupa sarbatori

    Aportul crescut de fibre

    Majoritatea afectiunilor colonului au ca simptomatologie constipatia. Ea poate fi usor de  combatut, daca exista o dieta zilnica bazata pe fibre. Fibrele insolubile ajuta la retentia apei din organism, prin eliminarea acesteia, ajutand astfel si digestia.

    Apa cu lamaie in fiecare dimineata

    Pentru detoxifierea ficatului este recomandata apa cu lamiae bauta pe stomacul gol, insa nu in exces. In general, citricele contribuie la descompunerea moleculelor de grasime, ajutand astfel la slabit. Acidul din lamaie este indicat in procesul de curatare a organismului pentru ca ajuta la un transit normal.

    Hidratarea cu minimum 2l de lichide pe zi

    Lichidele au rolul de a umfla stomacul, lucru care ajuta la scaderea apetitului. Hidratarea constanta cu apa este importanta nu doar pentru detoxifierea organismului si pentru elasticitatea pielii, ci si pentru mentinerea corpului sanatos, si a unui tranzit normal.

    Sarurile de baie Epsom (sarea amara)

    Si sarea Epsom, care este folosita la baie, poate fi o varianta pentru ajutarea procesului de detoxifiere a organsimului, inclusiv pentru detoxifierea ficatului. Fiind minerale pure, naturale, compuse din magneziu si sulfat, acestea sunt benefice pentru organism, daca sunt folosite regulat.

      Suplimentele alimentare

      Pentru o detoxifiere corecta, asa cum mentionam anterior, se pot administra si cateva suplimente alimentare. In acest caz, pentru detoxifierea ficatului intr-un mod sanatos, exista Benesio Hepafort si Naturalis AquaSlim, doua suplimente care ajuta functia hepatica si redau starea de bine din organism, dupa ce acesta a fost greu incercat.

      Benesio Hepafort contribuie la protejarea celulelor hepatice, datorita extractelor de silimarina, anghinare si a colinei. Armurariul contribuie la protectia ficatului in procesul de detoxifiere a acestuia, sustinand digestia. Anghinarea sustine detoxifierea ficatului, ajuta la sustinerea fluxului de suc digestiv, mentine sanatatea organului, contribuind la confortul intestinal si la mentinerea nivelului normal al lipidelor sangvine. Colina contribuie la mentinerea functiei normale a ficatului si la metabolismul normal al homocisteinei, lipidelor si macronutrientilor.

      Pe de alta parte, datorita combinatiei de zinc, crom si a celor noua extracte din plante pe care le contine, Naturalis AquaSlim are o actiune complexa, care ajuta la pierderea in greutate, la detoxifierea ficatului si la eliminarea excesului de apa din organism.

      Autor: Bettina Cristea

      Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: