fbpx

Cu stresul chiar nu e de glumit!

Click pe meniu. Avem pentru tine peste 100 de suplimente alimentare si cosmetice!

Nu mai incape nicio indoiala, stresul este unul dintre cel mai de temut inamici ai civilizatiei moderne. Actioneaza perfid si este peste tot: la serviciu, in trafic, acasa, chiar si in vacanta. Dincolo de faptul ca ne dezorganizeaza viata, ne izoleaza si ne priveaza de multe bucurii, stresul ne saboteaza sanatatea. In perioadele de intensa presiune psihica, functiile organismului sunt date peste cap si astfel se creeaza teren propice imbolnavirilor.

Unul dintre sistemele cel mai frecvent si grav afectat de stres este cel digestiv. Si daca te gandesti ca impactul stresului se limiteaza la simple crampe abdominale sau arsuri la stomac, nu este nici pe departe asa. Stresul este gasit vinovat pentru o multitudine de disfunctii si tulburari digestive.

Medicii recunosc faptul ca acesta este un factor de risc important care trebuie luat in calcul. Ei estimeaza ca aproximativ 40% din bolile tubului digestiv sunt declansate sau agravate de stres. Stresul si anxietatea determina tulburari ale motilitatii si sensibilitatii tubului digestiv pe cale descendenta prin nervii vegetativi si prin descarcarea factorului eliberator al corticotropinei hipofizare, ceea ce creste secretia de hormoni din suprarenale. Tocmai de aceea, in cazul acestor afectiuni exista un beneficiu dovedit al psihoterapiei.

Risc mai mare de tulburari alimentare

Stim cu totii din proprie experienta ca sub presiunea stresului suntem tentati sa mancam mai dezordonat, mai mult si mai prost. Si asta din cauza cresterii alarmante a nivelului de cortizol, hormonul pe care corpul nostru il produce, ca raspuns de aparare pentru a ne pregati de „lupta”. Pe langa faptul ca starneste pofta de dulciuri si carbohidrati rafinati, inducand mancatul compulsiv si foamea constanta, cortizolul ii spune corpului sa foloseasca tesutul muscular pentru energie si sa depoziteze tesut adipos in zona abdominala. Grav este ca, pe masura ce creste circumferinta taliei, urca si nivelul de cortizol si uite asa ajungem proiectati pe orbita unui cerc vicios.

Scade rata metabolica

Efectul daunator al stresului asupra siluetei este mai complex de atat. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Ohio State au demonstrat ca atunci cand avem parte de unul sau mai multe evenimente stresante in ziua in care mancam o singura masa bogata in grasimi, metabolismul corpului incetineste, fapt ce contribuie la cresterea in greutate.

Mai exact, persoanele participante la studiu care raportasera unul sau mai multi factori de stres in ultimele 24 de ore au ars, in medie, cu 104 calorii mai putin decat cele non-stresate in urmatoarele sapte ore de la consumarea mesei. Este o diferenta importanta, care, potrivit cercetatorilor, ar putea duce intr-un an la o crestere in greutate cu aproximativ 5 kilograme.

Click pe imagine pentru a afla mai multe despre produs!

Disponibil la

Naturalis StresControl, un aliat de baza

Indiferent ca vrei sa slabesti sau sa te pui la adapost de multitudinea de probleme de sanatate pe care le provoaca stresul, apeleaza cu incredere la ajutorul suplimentului alimentar Naturalis StresControl. Acesta contine extracte de valeriana si sunatoare, doua plante cu proprietati benefice deosebite asupra capacitatii organismului de a se adapta si reactiona adecvat la stres.

In plus, Naturalis StresControl are in compozitie si cunoscutul tandem format din magneziu si vitamina B6. Magneziul contribuie la procesul de diviziune celulara, la sinteza normala a proteinelor si este un excelent tonic general, in timp ce vitamina B6 intervine in mod esential in buna functionare a sistemului nervos si are un rol important in asimilarea grasimilor si proteinelor.

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: