fbpx

7 simptome specifice stresului

Click pe meniu. Avem pentru tine peste 100 de suplimente alimentare si cosmetice!

„Stresul este boala secolului” este o afirmatie pe care o auzim tot mai des in aceste zile. Stim deja ca multe dintre afectiuni au aceasta cauza, drept urmare, incercam sa evitam acest factor nociv din vietile noastre. Cum incercam sa facem asta? Cautand locuri noi pe care sa le vizitam la fiecare sfarsit de saptamana, plimbarile in aer liber, spectacolele sau mersul la spa ajuta la relaxarea psihica si mentala a fiecaruia dintre noi.

Conform specialistilor, stresul a fost caracterizat ca fiind fenomenul psihosocial complex ce decurge din confruntarea persoanei cu cerinte, sarcini, situatii, care sunt percepute ca fiind dificile, dureroase sau de mare importanta pentru persoana respectiva. Stresul psihic se resimte ca o stare continua de tensiune, incordare si disconfort. Pe de alte parte, Hans Selye a definit stresul ca un sindrom general de adaptare, inca din 1937.

Desi incercam sa eliminam stresul din vietile noastre, acest lucru a devenit aproape imposibil. Stresul poate imbraca diferite simptome pe care de cele mai multe ori le ignoram. De exemplu, dureri precum cea de cap, oboseala, problemele gastrointestinale, respiratorii sau cardiace vin ca urmare a stresului constant.

    Despre stres si cauzele acestuia

    In zilele noastre, majoritatea persoanelor care sufera de stres prezinta simptome de oboseala persistenta, care dureaza mai mult de jumatate de an. Cea mai frecventa cauza ale aparitiei stresului in vietile noastre este locul de munca. Totodata, stresul devine prezent in perioadele de examene, testari din timpul facultatii si a scolii. Din aceasta cauza, multi adolescenti se confrunta cu dferite afectiuni ale pielii sau de dureri gastrointestinale.

    Asociat si cu slabiciunea musculara, stresul mai poate prezenta urmatoarele simptome: subfebrilitate, stare de rau dupa o perioada solicitanta fizic si psihic, dureri osteoarticulare, dureri de cap, inflamatia ganglionilor, sensibilitate crescuta la infectii.

    Stresul nu poate fi evitat complet, insa poate fi gestionat. Datorita mediului inconjurator avem ocazia sa beneficiem de remedii pentru stres chiar din natura. Odihna si stilul de viata sanatos, in general, sustin imunitatea in lupta cu stresul si cu bolile cauzate de acesta. De exemplu, diabetul, afectiunile cardiace sau cancerele sunt urmari ale unor vieti cu mult stres.

      Sapte simptome specifice unui nivel ridicat de stres

      1.     dureri musculare

      2.     subfebrilitate si stare de rau

      3.     oboseala

      4.     dureri osteoarticulare

      5.     dureri de cap

      6.     inflamatia ganglionilor

      7.     sensibilitate la infectii

      Remedii pentru stres din natura

      Natura ne pune la dispozitie numeroase remedii pentru stres, insa noi nu stim care sunt toate acestea. Drept urmare, in continuarea articolului sunt enumerate toate aceste remedii pentru stres, impreuna cu alte benficii pe care aceste ingrediente le mai aduc ogansimului.

      Valeriana este una dintre cele mai folosite plante medicinale cu efecte sedative din lume, fiind consacrata ca remediu pentru insomnie si anxietate. Deoarece contribuie la o mai buna calitate a somnului si la reducerea stresului cauzat de un stil de viata solicitant, planta ajuta la cresterea randamentului in viata de zi cu zi.

      Sunatoarea are proprietati calmante, motiv pentru care este adesea recomandata in reducerea tensiunii nervoase, a tulburarilor afective cauzate de sindromul premenstrual sau menopauza, precum si a depresiei usoare si moderate.

      Magneziul este un nutrient esential care contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si muscular. Este considerat tonic general, avand efect regenerator, antidepresiv si tranchilizant. Vitamina B6 ajuta la diminuarea senzatiilor de oboseala, de epuizare si la mentinerea normala a functiilor afective si cognitive. Astfel, impreuna contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si la reducerea oboselii si extenuarii.

      L-Triptofanul face parte din grupa aminoacizilor esentiali si este utilizat de creier oimpreuna cu vitamina B6 si magneziul pentru a produce serotonina si melatonina pentru favorizarea somnului. Mai exact, melatonina contribuie la reducerea timpului necesar pentru a adormi si la atenuarea tulburarilor de somn.

      Macul-californian are efect sedativ, anxiolitic si analgezic, datorita actiunii alcaloizilor din compozitia sa asupra receptorilor GABA care sunt prezenti la nivelul creierului in special in neuronii intermediari inhibitori.

      Remedii pentru stres cu ingrediente din natura – StresControl

      Stresul face parte din viata noastra de zi cu zi, de aceea trebuie sa invatam sa-l gestionam astfel incat sa nu ne afecteze foarte tare.  Cu un pic de atentie ne putem imbunatati in mod semnificativ sanatatea mentala si fizica cauzata de stres. 

      StresControl de la Naturalis este un supliment alimentar recomandat pentru imbunatatirea capacitatii organismului de a se adapta la stres. Acesta reuneste, intr-o singura formula: extractul de valeriana, extractul de sunatoare, magneziul si vitamina B6, ingrediente cu efecte benefice asupra functionarii sistemului nervos. Asa cum spuneam si anterior, acestea sunt remedii pentru stres oferite chiar de mediul inconjurator.

        Remedii pentru stres cu ingrediente din natura – SomnControl

        Somnul suficient si odihnitor este foarte important pentru sanatatea mentala, dar si pentru cea fizica, reprezentand totodata si unul dintre acele remedii pentru stres. Cele sapte ore de somn pe noapte nu doar ca ne cresc vizibil calitatea vietii, ci si randamentul de peste zi. Insomniile pot fi cauze ale scaderii performantelor la serviciu, creeaza anxietate, atacuri de panica si chiar depresie.

        Naturalis SomnControl este un supliment alimentar pe baza de valeriana, magneziu, melatonina, L-Triptofan, mac-californian si vitamina B6 recomandat persoanelor care au dificultati in a adormi, in perioade de suprasolicitare in urma unui efort fizic sau intelectual intens, precum si persoanelor care lucreaza pe timp de noapte sau care se confrunta cu schimbari de fus orar.

        Autor: Bettina Cristea

        Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: