fbpx

Arsuri la stomac? Uite cum le vii de hac!

Click pe meniu. Avem pentru tine peste 100 de suplimente alimentare si cosmetice!

Cu totii am suferit sau ne vom confrunta cu simptomele deranjante ale secretiei acide la un moment dat. Aciditatea apare atunci cand secretia de acid gastric este excesiva la nivelul stomacului, cauzata de obicei de erori (exces, combinatii nepotrivite etc.) in alimentatie. Pentru aceasta situatie si nu numai, Naturalis va vine in ajutor cu noul supliment alimentar, Gastrocalmin. In mod normal, este necesara o cantitate mica de acid clorhidric pentru a transforma alimentele ingerate in energie. Insa, atunci cand cantitatea de acid clorhidric este in exces, apar fenomene distructive in organism.

Boala de reflux gastroesofagian este o afectiune digestiva care afecteaza sfincterul esofagian inferior, inelul muschiului dintre esofag si stomac. Multe persoane, inclusiv femeile gravide, sufera de arsuri la stomac sau de indigestie acida cauzata de boala de reflux gastroesofagian. Intr-o digestie normala, sfincterul esofagian inferior se deschide si permite alimentelor sa treaca in stomac, apoi se inchide pentru a preveni intoarcerea acestora si a sucului gastric in esofag. Refluxul gastroesofagian apare atunci cand acest sfincter este slabit sau nu se relaxeaza in mod corespunzator, permitand continutului stomacului intoarcerea in esofag.

    Simptome specifice si metode de tratament

    Arsurile esofagiene sau arsurile la stomac, numite si indigestie acida, reprezinta cel mai frecvent simptom al bolii de reflux gastroesofagian. De obicei, se simte ca o arsura in piept, ce poate ajunge inclusiv pana la nivelul gatului. Arsura, presiunea sau durerea pot dura pana la doua ore si se amplifica dupa masa, mai ales daca persoana se intinde sau se apleaca. In cele mai multe cazuri este nevoie de schimbarea stilului de viata.

    Medicii recomanda evitarea alimentelor si a bauturilor ce pot duce la slabirea sfincterului esofagian inferior: ciocolata, condimentele picante, grasimile, prajelile, cafeaua si bauturile alcoolice; dar si a alimentelor ce irita mucoasa esofagiana, precum citricele sau rosiile si preparatele obtinute din acestea. Alte sfaturi utile se refera la scaderea portiilor de mancare consumate, scaderea in greutate (acolo unde este cazul) si renuntarea la fumat. Medicii pot recomanda, impreuna cu schimbarile stilului de viata, si anumite medicamente sau suplimente alimentare.

    Gastrocalmin, aliatul digestiei sanatoase

    Gastrocalmin este un supliment alimentar, cu indulcitor, fara zahar, sub forma de comprimate masticabile, cu gust de menta, care ajuta la mentinerea confortului digestiv in cazul persoanelor cu sensibilitate digestiva. Gastrocalmin contine carbonat de calciu, carbonat de magneziu, extract din radacina de lemn-dulce, extract din flori de musetel. Combinatia de ingrediente, atent selectionate: –  ajuta la reducerea excesului de acid ce determina simptomele neplacute caracteristice hiperaciditatii gastrice; – protejeaza mucoasa esofagiana de continutul gastric iritant; –          stimuleaza functionarea normala a enzimelor digestive; – nu contine zahar si are un gust placut de menta.

    Carbonatii de calciu si magneziul

    –   efect de neutralizare a excesului de acid ce determina simptomele neplacute caracteristice hiperaciditatii gastrice; –    calciul contribuie la functionarea normala a enzimelor digestive.

    Extractul din flori de musetel

    Pentru musetel au fost documentate actiuni farmacologice antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare, antispasmotice, antiulceroare, antivirale si sedative. Printre altele, musetelul este indicat in cazul colicilor, a tulburarilor digestive insotite de durere si balonare (gastrita hiperacida, ulcer gastric, colita), spasme intestinale, indigestie, diaree.

    Lemnul-dulce

    Lemnul-dulce este o planta medicinala folosita pentru afectiuni ale sistemului digestiv si respirator. Flavonele continute in extractul de lemn-dulce deglicirinizat au efect tonic asupra mucoasei esofagiene si digestive si actiune antioxidanta si hepatoprotectoare. In plus, conform studiilor in vitro, au efect inhibitor asupra dezvoltarii bacteriei Helicobacter pylori (responsabila pentru majoritatea ulcerelor si inflamatiilor digestive).

    Extractul de lemn-dulce deglicirinizat actioneaza prin stimularea sintezei de glicoproteine ce determina accelerarea secretiei de mucina, componenta a mucoasei gastrice, ce protejeaza impotriva actiunii corozive a pH-ului acid, determinand o crestere a duratei de viata a celulelor epiteliale. Extractul de lemn-dulce este recomandat si pentru reducerea stresului, factor de risc recunoscut pentru problemele digestive.

    Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: