fbpx

Ce rol joaca D-manoza in tratamentul infectiei urinare

Click pe meniu. Avem pentru tine peste 100 de suplimente alimentare si cosmetice!

Cel mai modern remediu pentru a scapa de infectiile urinare recurente este D-manoza. Infectiile urinare netratate pot avea consecinte serioase si simptome extrem de neplacute. Aceste infectii reprezinta totalitatea afectiunilor tractului urinar, insa, de obicei, cele mai multe infectii afecteaza partea de jos a sistemului urinar, adica vezica si uretra.

Manoza este o monozaharida (un tip de zahar numit „aldohexoza”), reprezentata de doi stereoizomeri: D-manoza si L-manoza. Forma de D-manoza este cea mai raspandita in natura, fiind un remediu in cazurile de infectii urinare.

Manoza are implicatii importante in procesele de glicozilare a unor proteine din organism. Unele tulburari congenitale ale glicozilarii sunt asociate cu mutatii ale genelor ce codifica enzimele implicate in metabolismul manozei.

In aparitia infectiilor urinare, sunt implicate specii de agenti patogeni precum: Escherichia coli, Klebsiella, Proteus, Enterobacter, Pseudomonas aeruginosa, Serratia spp., dar si microorganisme care includ grupul streptococilor B, Enterococcus spp. si Staphylococcus aureus. Escherichia coli uropatogena (UPEC) are cea mai mare prevalenta (70 – 90%).

Simptomele si cauzele aparitiei infectiilor urinare

Urina este rezultatul eliminarii reziduurilor din sange, prin procesul de filtrare, realizat de rinichi. Dupa ce urina a fost produsa, rinchii o ajuta sa tranziteze catre vezica, unde aceasta sta depozitata pana la eliminarea prin cele doua uretere.

Insa, daca la eliminarea acesteia se observa o culoare diferita, mai inchisa, apare usturimea si, uneori, sangerarea, poate fi vorba de instalarea unei infectii urinare, cel mai frecvent simptom fiind cel al urinarii dese si in cantitati mici.

Click pe imagine pentru a afla mai multe despre produs!

Disponibil la

Cauzele aparitiei infectiilor urinare sunt: 

  1. Conditiile anatomice ale femeii.
  2. Igiena incorecta este un factor favorizant pentru aparitia infectiilor urinare.
  3. Premenopauza si postmenopauza se afla printre cauzele aparitiei anumitor tipuri de infectii urinare.
  4. Raporturile sexuale frecvente, fara mictionare ulterioara.
  5. Expunerea la temperaturi scazute si purtarea, timp indelungat, a unor haine ude. 
  6. Sarcina si alaptarea.
  7. Alimentatia necorespunzatoare – lipsa vitaminelor si mineralelor din dieta poate duce la slabirea sistemului imunitar.
  8. Stilul de viata dezordonat, lipsa somnului si stresul.

D-manoza: ce este si ce rol are?

In majoritatea situatiilor, pentru infectiile urinare, specialistii recomanda anumite antibiotice. Insa, tratate cu antibiotic, exista riscul ca agentii patogeni sa dezvolte o toleranta la antibiotic si, astfel, tratamentul sa devina ineficient. Acest lucru poate fi evitat prin preventie, cu ajutorul suplimentelor pe baza de D-manoza.

D-manoza este un zahar natural, inrudit cu glucoza, care este regasit in unele legume, fructe, dar si in corp. Este un tip de zahar care se absoarbe rapid si ajunge in mare parte la nivelul rinichilor, neutralizand bacteriile.

Este recomandata pentru infectiile cu E. coli, deoarece inhiba procesul de aderare a bacteriei la epiteliul vezicii urinare. D-manoza contribuie la scaderea recurentelor infectiilor tractului urinar si la ameliorarea simptomelor lor. Aceasta blocheaza dezvoltarea bacteriilor din tractul urinar.

Procesul de inhibare a bacteriilor se realizeaza prin doua mecanisme care presupun:

1. blocarea fimbriilor de tip 1,

2. blocarea fimbriilor de tip P.

Bacteria E. coli are capacitatea de a se adera prin aceste formatiuni filamentoase, numite fimbrii sau pili.

Specialistii au descoperit ca D-manoza este benefica in tratarea cazurilor usoare de infectii urinare recurente, fara antibiotice.

D-manoza, tratament pentru infectii urinare

Pentru prevenirea aparitiei infectiei urinare, se recomanda o dieta alimentara sanatoasa, bogata in minerale si vitamine, dar si o igiena executata corect. La acestea, se mai adauga:

  • consumul a doi litri de lichide pe zi;
  • a nu se amana momentele urinarii, oricat de frecvente ar fi acestea, precum si urinarea dupa fiecare contact sexual.
  • evitarea constipatiei.

Principalele alimente care contin D-manoza si care pot fi consumate zilnic, pentru a preveni aparitia infectiilor urinare, sunt:

  • mere;
  • merisoare;
  • piersici;
  • broccoli;
  • portocale;
  • fasole verde.

UroSuport Forte, supliment alimentar cu D-manoza

Suplimentul alimentar UroSuport Forte este un produs natural, ce contine extract de merisor, considerat un antibiotic natural, datorita numeroaselor proprietati antimicrobiene, antiinflamatoare si diuretice pe care le are, si extract de hibiscus (care previne dezvoltarea bacteriilor), in combinatie cu albastru de metilen si D-manoza. Produsul este recomandat pentru prevenirea infectiilor urinare recurente.

Autor: Bettina Cristea

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: