fbpx

Despre arginina si beneficiile ei mai putin stiute

Click pe meniu. Avem pentru tine peste 100 de suplimente alimentare si cosmetice!

Arginina este un aminoacid adesea intalnit in curele de slabire a celor care practica diferite sporturi sau care merg zilnic la sala de fitness. Aceasta ajuta pentru relaxarea musculaturii si sustine elasticitatea vaselor sangvine.

Arginina este secretul persoanelor care isi doresc sa faca, in scurt timp de la inceperea antrenamentelor fizice, o masa musculara mare. Asadar, aminoacidul ajuta la dezvoltarea armonioasa si rapida a musculaturii. Totodata, arginina este foarte importanta pentru sinteza proteinelor si, consumata regulat, in cantitati corecte, poate contribui la o recuperare mai rapida in urma antrenamentelor fizice intense.

Arginina ajuta la eliminarea amoniacului din organism, acesta fiind considerat un deseu, si stimuleaza eliberarea de insulina, ajutand la productia de proteine. Totodata, aceasta mai ajuta si la fabricarea unui compus care are rolul de a relaxa vasele de sange, cunoscut sub numele de oxid nitric.

Mai multe studii au indicat faptul ca arginina poate fi folositoare in crearea diferitelor tratamente pentru pacientii cu insuficienta cardiaca cronica. S-a descoperit ca aceasta ar ajuta la dilatarea vaselor sangvine. Totodata, aminoacidul are un efect benefic asupra circulatiei periferice deficitare. Persoanelor care au in permanenta senzatia de maini si de picioare reci, manifestari ale sindromul Raynaud, le este indicata administrarea de arginina.

Cele mai bogate surse alimentare de arginina sunt laptele, ouale, carnea de curcan, porc si pui, dar aceasta mai poate fi procurata si din diferite suplimente alimentare. Alte alimente bogate in acest aminoacid si alte beneficii pe care acesta le are asupra organismului vom afla in continuarea acestui articol.

    Tonico Forte contine arginina si are multiple beneficii pentru organism

    Tonico Forte aduce un aport de substante nutritive care sustin organismul in perioade de surmenaj fizic si intelectual, convalescenta, stari de slabiciune. Acest supliment alimentar fara zahar, cu indulcitor, contine o formula complexa, pe baza de patru aminoacizi (arginina, fosfoserina, glutamina, asparagina), dar si vitamina B12.  Beneficiile aminoacizilor le-am enumerat anterior, insa despre vitamina B12 se stie ca ajuta la functionarea normala a metabolismului energetic, la procesul de diviziune celulara, la mentinerea sanatatii psihice, la formarea normala a globulelor rosii, la metabolismul normal al homocisteinei, la functionarea normala a sistemelor nervos si imunitar, dar si la reducerea oboselii si extenuarii.

    Astfel, produsul Benesio Tonico Forte are nenumarate beneficii, precum: sustine sistemul imunitar si contribuie la buna functionare a acestuia, combate oboseala fizica, intareste rezistenta organismului, sprijina buna functionare a sistemului nervos, combate „astenia de primavara”, inlatura oboseala psihica, contribuie la mentinerea masei musculare, sprijina procesul de invatare si memorare.

    Arginina – beneficii mai putin stiute ale acesteia

    Ajuta la cresterea masei musculare

    Creste performanta la efort prin cresterea nivelului de energie

    Regenereaza ficatul si sustine functiile hepatice

    Ajuta la reducerea tesuturilor grase

    Mentine sanatatea ochilor

    Ajuta la mentinerea sanatatii in perioada de crestere

    Stimuleaza productia de testosteron, imbunatatind functia erectila

    Sustine sanatatea aparatului cardiovascular prin dilatarea vaselor de sange

    Stimuleaza sensibilitatea receptorilor la insulina endogena si toleranta fata de glucoza

    Participa la sinteza colagenului, oferind un efect cicatrizant (in cazul ranilor/semnelor postoperatorii)

    Pariticipa la biosinteza creatinei si ornitinei

    Doza zilnica de arginina pentru a oferi beneficii organismului

    In cercurile de culturism, doza de arginina recomandata este de 3 – 5 grame inainte si imediat dupa ridicarea de greutati. Pentru persoanele sedentare, care in general nu practica niciun sport, doza zilnica de arginina recomandata este de maximum doua grame.

    Administrarea de arginina in exces poate determina urmatoarele reactii adverse: greata, varsaturi, hipotensiune arteriala, eczeme, cefalee, acidoza lactica, parestezii, iritatie venoasa locala, cresterea concentratiei plasmatice de potasiu, hiperuricemie.

    Pentru administrarea aminoacidului, se acorda atentie deosebita persoanelor care se regasesc in una din urmatoarele cazuri: in perioada de sarcina sau alaptare, persoanelor cu ciroza, astm, alergii, tensiune arteriala mica, afectiuni renale, herpes (deoarece arginina stimuleaza inmultirea virusului herpetic), dar si in cazurile de pre/postoperatorii sau de infarct. In aceste cazuri, inainte de administrarea aminoacidului, se recomanda consultul medicului specialist.

      Alimente care contin arginina

      Arginina se gaseste in diferite surse alimentare. Pentru a aduce beneficii organismului, orice persoana ar trebui sa consume urmatoarele alimente:
      – spanac congelat – o ceasca contine 2800 mg de arginina

      – seminte de dovleac – o ceasca contine 2000 mg de arginina

      – albus proaspat de ou – o ceasca contine 2700 mg de arginina

      – lapte – o ceasca contine 2500 mg de arginina

      – carne de porc – 450 grame de carne contine 2200 mg de arginina

      – carne de curcan/pui – 450 grame carne gatita contine 3000 mg de arginina

      Alte surse bogate in arginina mai sunt:  soia, avocado, alunele, spirulina, nautul si lintea.

      Autor: Bettina Cristea

      Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: