fbpx

Fara balonare, gata de orice provocare, cu noul Assista Simeticona

Simeticona este cel mai nou dispozitiv medical din portofoliul gamei Assista. Sub forma de capsule moi, produsul ajuta la ameliorarea simptomelor neplacute create de balonare, flatulenta, senzatiei de preaplin, a gazelor intestinale si eliminarea lor, datorita compozitiei pe baza de simeticona.

Dispozitivul medical Assista Simeticona 240 mg este indicat in cazurile de balonare excesiva. Acesta ajuta la reducerea tensiunii de suprafata a bulelor de gaz din intestine, fara sa provoace reactii chimice. De asemenea, produsul este recomandat si pacientilor in cazurile de pregatire a acestora pentru efectuarea anumitor investigatii medicale, precum: ultrasunete, endoscopie, radiografie sau colonoscopie. Datorita simeticonei, gazele de la nivel gastrointestinal sunt eliminate, iar imaginele realizate in cadrul investigatiilor din zona abdominala se imbunatatesc.     

Datorita mecanismului fizic de actiune asupra bulelor de gaz, simeticona amelioreaza senzatia de balonare si ajuta la eliminarea gazelor din stomac. Simeticona nu se absoarbe in tractul gastrointestinal, asa ca forma acesteia ramane neschimbata in momentul excretiei.

O cutie de Assista Simeticona contine 30 de capsule moi, fiecare avand o compozitie pe baza de 240 mg de simeticona si un invelis din gelatina de origine porcina si glicerol. Capsulele moi nu contin zahar sau coloranti si se administreaza oral, inainte sau dupa mese, cu o cantitate suficienta de lichid.

Assista Simeticona 240 mg se poate administra atat adultilor cat si copiilor de peste 12 ani sau femeilor insarcinate, doar la recomandarea medicului curant.

Balonarea si actiunea simeticonei asupra acesteia

Balonarea se manifesta prin umflarea cu aer sau gaz gastrointestinal a abdomenului. Aceasta apare ca urmare a ingerarii anumitor alimente care fermenteaza si a celor prajite sau a bauturilor carbogazoase si alcoolice. Poate aparea din cauza acumularii de aer, a fumatului, a stresului, a sarcinii sau a altor cauze pricum: sindromul de intestin iritabil, obstructia intestinala sau hipersensibilitatea viscerala.

Assista Simeticona 240 mg este indicat pentru:

  • ameliorarea senzatiei de plenitudine abdominala;
  • balonare;
  • eructatii;
  • disconfortul asociat cu acumularea excesiva a gazelor si a aerului in tractul gastrointestinal;
  • reducerea tensiunii de suprafata a bulelor de gaz din intestine, favorizand spargerea si eliminarea acestora.

Assista Simeticona 240 mg se administreaza astfel:

  • adultilor – o capsula, de 2-4 ori pe zi, la nevoie sau o capsula seara, in ziua dinaintea investigatiei imagistice programate, si o capsula dimineata, in stare de repaus alimentar, in ziua examenului de diagnostic;
  • femeilor insarcinate – conform recomandarilor medicului sau farmacistului;
  • persoanelor cu diabet zaharat – nu este necesara modificarea dozei;
  • copiilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 18 ani – o capsul pe zi, la nevoie sau cate o capsula seara, in ziua dinaintea investigatiei imagistice programate, si o capsula dimineata, in stare de repaus alimentar, in ziua examenului de diagnostic.

Dispozitivul medical Assista Simeticona 240 mg se poate achizi’iona din farmaciile Catena si online de pe springfarma.com

Autor: Bettina Cristea

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: