fbpx

Top greseli care pun frumusetea pielii in pericol

Click pe meniu. Avem pentru tine peste 100 de suplimente alimentare si cosmetice!

Atunci cand vine vorba de frumusetea pielii, ceea ce conteaza cel mai mult nu sunt produsele revolutionare sau tratamentele faciale sofisticate. Si nici macar faptul ca mergem din cand in cand la dermatolog. Decisiv pentru felul in care arata pielea este modul in care o tratam in fiecare zi.

Obrazul neted si subtire cu multa grija se tine. Cheltuiala, asa cum reclama celebrul proverb, nu-i o neaparat necesara. Da, folosirea cremelor de ultima generatie, cu ingrediente active speciale, si recurgerea la procedurile cosmetice costisitoare sunt indicate, dar nu esentiale.

Mai important este cum ne ingrijim pielea zi de zi si ce decizii luam de regula in ceea ce-o priveste. Unele gesturi si obiceiuri aparent nevinovate pot afecta in mod vizibil si ireversibil stralucirea, ba chiar sanatatea pielii. Sa le identificam impreuna.

Disponibil la

6. Ruperea, strangerea si stoarcerea

Orice incercare de a interveni in procesul de eruptie a unui cos poate fi devastatoare pentru frumusetea pielii. Consecintele faptului de „a fi cu mainile” pe leziunile pielii pot fi foarte uate: inflamatii, infectii, cicatrici permanente.

7. Bronzarea artificiala

Multi oameni inca mai cred ca obtinerea unui ten masliniu la un salon de bronzare este un mod sanatos de a proteja pielea de arsurile solare. In realitate, acest lucru reprezinta echivalentul unui SPF de numai 3 unitati. Mai mult, razele UVA la care expune bronzarea artificiala sunt de aproximativ 12 ori mai puternice decat cele venite de la soare. Drept urmare, riscul de dezvoltare a unui melanom creste cu 20%.

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: