fbpx

Top greseli care pun frumusetea pielii in pericol

Click pe meniu. Avem pentru tine peste 100 de suplimente alimentare si cosmetice!

Atunci cand vine vorba de frumusetea pielii, ceea ce conteaza cel mai mult nu sunt produsele revolutionare sau tratamentele faciale sofisticate. Si nici macar faptul ca mergem din cand in cand la dermatolog. Decisiv pentru felul in care arata pielea este modul in care o tratam in fiecare zi.

Obrazul neted si subtire cu multa grija se tine. Cheltuiala, asa cum reclama celebrul proverb, nu-i o neaparat necesara. Da, folosirea cremelor de ultima generatie, cu ingrediente active speciale, si recurgerea la procedurile cosmetice costisitoare sunt indicate, dar nu esentiale.

Mai important este cum ne ingrijim pielea zi de zi si ce decizii luam de regula in ceea ce-o priveste. Unele gesturi si obiceiuri aparent nevinovate pot afecta in mod vizibil si ireversibil stralucirea, ba chiar sanatatea pielii. Sa le identificam impreuna.

1. Neglijarea protectiei solare, indiferent de sezon

Una dintre cele mai frecvente si totodata grave greseli pe care le fac femeile este renuntarea la utilizarea cremelor cu factor de protectie solara in afara senzonului fierbinte. E adevarat, razele UVB, cele responsabile pentru arsuri, sunt mult mai puternice in sezonul fierbinte. In schimb, razele UVA tind sa ramana constante pe tot parcursul anului.

Acestea nu cauzeaza inrosirea pielii, insa contribuie in mod semnificativ atat la aparitia ridurilor si petelor moronii, cat si la dezvoltarea cancerului de piele. Razele UVA patrund prin nori sau geamuri, ceea ce inseamna ca ele ajung sa dauneze pielii chiar si in zilele posomorate sau atunci cand mergem cu masina. Din acest motiv, specialistii recomanda aplicarea pe fata si deculteu a unei creme hidratante cu SPF in fiecare zi, indiferent de anotimp.

2. Dusurile lungi si fierbinti

Apa fierbinte este relaxanta si poate face minuni atunci cand avem dureri musculare sau o stare de spirit proasta. Pe de alta parte, este un calvar pentru piele, pe care o deshidrateaza si sensibilizeaza, lipsind-o de filmul hidrolipidic, un strat fin format din grasimi proprii care ne apara de actiunea daunatoare a factorilor de mediu. Asadar, redu temperatura apei cand faci dus si iesi din baie inainte ca pielea sa apuce sa se increteasca.

3. Exfolierile repetate

Indepartarea stratului de celule moarte de pe suprafata pielii reprezinta o modalitate sigura de a avea instantaneu un chip mai proaspat. Cu toate acestea, nu-i deloc bine sa exageram. Efectuata mai des de o data pe saptamana, exfolierea are un efect opus, cauzand inrosirea si inflamarea pielii.

4. Somnul insuficient

Este greu sa avem un ten de vis, daca nu dormim, in mod regulat, atat cat trebuie, adica cel putin 7 ore pe noapte. Pielea are nevoie de somn pentru a se reface. Ea are un mecanism de „autoreparare” foarte eficient, trebuie doar sa-i oferim timpul necesar pentru a-l pune in aplicare. Asadar, somnul odihnitor este esential pentru frumusetea pielii!

5. Nerespectarea ritualului de curatare a fetei

A merge la culcare fara a te demachia si spala pe fata este o alta eroare majora. Regula curatarii tenului inainte de somn trebuie sa ramana litera de lege, chiar si in zilele in care nu ai purtat machiaj. Demachierea nu indeparteaza numai urmele de fond de ten si fard, ci si impuritatile din mediul inconjurator – praf, bacterii, acarieni –  care s-au aciuat de-a lungul zilei la nivelul porilor.

Click pe imagine pentru a afla mai multe despre produs!

Disponibil la

6. Ruperea, strangerea si stoarcerea

Orice incercare de a interveni in procesul de eruptie a unui cos poate fi devastatoare pentru frumusetea pielii. Consecintele faptului de „a fi cu mainile” pe leziunile pielii pot fi foarte uate: inflamatii, infectii, cicatrici permanente.

7. Bronzarea artificiala

Multi oameni inca mai cred ca obtinerea unui ten masliniu la un salon de bronzare este un mod sanatos de a proteja pielea de arsurile solare. In realitate, acest lucru reprezinta echivalentul unui SPF de numai 3 unitati. Mai mult, razele UVA la care expune bronzarea artificiala sunt de aproximativ 12 ori mai puternice decat cele venite de la soare. Drept urmare, riscul de dezvoltare a unui melanom creste cu 20%.

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: