fbpx

7 simptome care iti arata ca ficatul tau este bolnav

Click pe meniu. Avem pentru tine peste 100 de suplimente alimentare si cosmetice!

Despre ficat gras se tot discuta in ultimii ani, din cauza cresterii numarului de oameni care sufera de aceasta boala. In continuarea acestui articol vom discuta despre acele simptome care indica un ficat bolnav.

De regula, nu se stie ca exista un ficat bolnav, pentru ca in prima instanta acesta nu cauzeaza durere. Abia in momentul in care exista o boala grava, in stadiu avansat se poate resimti durerea de ficat. Mai exact, aceasta durere de ficat bolnav apare cand organul este comprimat, din cauza presiunii exercitate asupra lui.

Faptul ca ficatul este singurul organ care se poate regenera nu mai este niciun secret pentru nimeni. De aceea, odata depistata boala de care sufera ficatul, cu un tratament corespunzator, acesta se poate regenera. Cateva simptome de ficat bolnav ne sunt transmise de acesta si ar trebui investigate cu seriozitate: icter, abdomen umflat, stare de greata, confuzie, pierderea apetitului, vanatai constante, retentie de lichide, mancarimi insuportabile ale pielii, oboseala cronica, halena, colonul iritabil, urina inchisa la culoare, scaun deschis/foarte inchis la culoare, tulburari ale memoriei si dificultati de concentrare.

    7 simptome care iti arata ca ficatul tau sufera

    Fie ca vorbim de ficat gras (steatoza), hepatita sau ciroza alcoolica toate acestea pot cauza neplaceri pe termen lung persoanei cu un ficat bolnav. Pentru acestea se iau din timp masuri si se prescriu anumite tratamente. Dintre simptomele enumerate mai sus, sapte sunt cele mai frecvente si trebuie investigate. Aceste semne sunt:

    1.     Simptome ficat bolnav – abdomenul umflat

    Senzatia de inflamatie cu blaonare si durere din partea superioara a abdomenului reprezinta cel mai adesea un semn ca acolo exista un ficat cu probleme. Daca aceasta durere apare frecvent, este necesar consultul medicului.

    2.     Simptome ficat bolnav – icterul

    Icterul se manifesta prin ingalbenirea pielii si a ochilor. Acesta este cel mai exact simptom care indica o boala a ficatului, iar cand aceasta se agraveaza, partea alba a globului ocular poate devein chiar si portocalie sau maro.

    3.     Simptome ficat bolnav – greata

    Atunci cand ficatul nu mai filtreaza si nici nu mai proceseaza corespunzator grasimile din organsim, apar cele mai frecvente doua simptome – greata si varsaturile. Pentru un diagnostic exact, este nevoie de un set de analize de laborator, realizate dupa indicatiile medicului.

    4.     Simptome ficat bolnav – vanataile

    De asemenea, invinetirea frecventa a pielii sau sangerarea acesteia sunt semnele de alarma. Astfel, este posibil ca in ficat sa nu existe destule proteine, pentru a coagula sangele.

    5.     Simptome ficat bolnav – retentia de lichide

    De asemenea, in cazul unui ficat bolnav, un simptom poate fi retentia de apa, cauzata de inhibarea functiei circulatorii. Astfel, apar picioarele grele si glezenele umflate, gravitatia atragand aceste lichide in partea de jos a corpului.

    6.     Simptome ficat bolnav – oboseala cronica

    Ficatul consuma foarte multe resurse pentru procesarea grasimilor, drept urmare, acest lucru poate obosi persoana cu un ficat bolnav.  Doar un consult de specialitate poate determina un diagnostic in acest sens.

    7.     Simptome ficat bolnav – halena

    O respiratie urat mirositoare poate indica diferite afectiuni, precum sinuzita sau boala gingiilor, dar poate reprezenta si un simptom de ficat bolnav. Halena aparuta in timpul insuficientei hepatice este cunoscuta si sub denumirea de foetor hepaticus si este cauzata de un nivel ridicat de sulfura de dimetil. Acest lucru poate indica o ciroza hepatica.

    Cea mai intalnita afectiune a ficatului, in zilele noastre, este ficatul gras. Diagnosticul de ficat gras se pune in urma unor investigații amanuntite efectuate in laboratoare medicale specializate.

      Sfaturi si recomandari pentru sanatatea ficatului

      O dieta alimentara personalizata, realizata de un specialist, este foarte importanta in cazurile de ficat bolnav. Aceasta nu doar ca ajuta la eliminarea simptomelor, ci si la tratarea bolii. In plus, pentru regenerarea mai rapida si pentru sustinerea functiei ficatului, se mai recomanda administrarea de anumite suplimente.

      Pentru buna functionare a ficatului si a intregului sistem digestiv, Naturalis a creat BilActiv Anghinare. Suplimentul alimentar are la baza extract standardizat din frunze de anghinare (Cynara Scolymus), cea mai concentrata forma de administrare a plantei de anghinare, recunoscuta pentru nenumaratele sale proprietati terapeutice. BilActiv Anghinare este un remediu/tratament pentru afectiunile ficatului, detoxifierea ficatului si sanatatea intregului sistem digestiv.

      Frunzele si radacina de anghinare se folosesc in medicina naturista pentru efectele benefice asupra sanatatii ficatului si inimii de multi ani, pentru ca regleaza nivelul de colesterol din organism.

      Benesio Hepafort contribuie la protejarea celulelor hepatice, datorita extractelor de silimarina, anghinare si a colinei. Armurariul contribuie la protectia ficatului (avand potential de detoxifiere) si sustine digestia. Anghinarea sustine detoxifierea, ajuta la sustinerea fluxului de suc digestiv, mentine sanatatea ficatului, contribuie la confortul intestinal si contribuie la mentinerea nivelului normal al lipidelor sangvine.

      Totodata, colina mentine functia normala a ficatului si a metabolismul normal al homocisteinei, lipidelor si macronutrientilor. Astfel, toate aceste ingrediente din natura reprezinta remediul natural in cazul numeroaselor simptome de ficat bolnav.

      Autor: Bettina Cristea

      Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: