fbpx

Despre crom: ce beneficii are si cum se manifesta deficitul de crom

Click pe meniu. Avem pentru tine peste 100 de suplimente alimentare si cosmetice!

In sezonul cald, problemele picioarelor umflate si greutatea corporala dau mari batai de cap, in special femeilor. Pentru a veni in ajutorul acestora, specialistii au creat suplimentele pe baza de crom. De ce crom? Pentru ca s-a descoperit ca mineralul este benefic in functionarea normala a tractului digestiv.

Cromul este prezent in diferite produse alimentare, precum: drojdie, carne, branzeturi, melasa, condimente, paine integrala, cereale, fructe (portocale), legume si verdeturi proaspete (cartofi, broccoli, usturoi, busuioc). Acesta este benefic in curele de slabire pentru ca ajuta la transferul glucozei din sange in celule care sustin procesele energetice la sintetizarea grasimilor, carbohidratilor si proteinelor.

Astfel, rolul sau este de reducerea a colesterolului din organism, prin mijloace naturale. Insa ce este mai exact colesterolul? Este un tip de grasime produsa de ficat,  care se gaseste in sange si ajuta la functionarea normala a intregului organism. Mai multe informatii despre acest subiect, poti gasi AICI.

In continuare vei afla care sunt toate proprietatile cromului si de ce este bine sa-l introduci in dieta ta de zi cu zi.

Informatii importante despre crom

Cromul este un mineral ce se poate gasi sub mai multe forme, una dintre acestea, forma sigura fiind cea naturala din compozitia mai multor alimente. Cromul are o culoare alb-cenusie, chiar argintie, si este foarte lucios, creand reflexii.

Numele sau deriva de la cuvantul grecesc chroma, care inseamna culoare, datorita compusilor sai care sunt intens colorati, dand astfel aspectul de oglinda. Mineralul face parte din alcatuirea moleculei cromodulina, care sustine functionarea normala a hormonului insulina.

Asa cum spuneam anterior, despre crom se stie ca poate reduce apetitul alimentar, fiind astfel foarte util in procesul de slabire. Cromul picolina este acel crom pentru slabit, care se regaseste si in numeroase suplimente alimentare. Totodata, suplimentele pe baza de crom sunt benefice pentru dezvoltarea masei musculare a persoanelor care practica diferite sporturi.

Disponibil la

Cromul si beneficiile lui

Cromul are nenumarate beneficii, cum ar fi mentinerea sanatatii ochilor. Contribuind la echilibrarea nivelului de glucoza din sange, cromul poate sustine functiile ochiului, mai ale sin cazul diabeticilor, dar si santatea pielii. Un nivel optim de crom ajuta si la combaterea acneei si semnelor de imbatranire premature a pielii.

Asadar, principalele roluri pe care le are cromul asupra organismului sunt:

  • ajuta la controlul nivelului de zahar din sange
  • contribuie la reducerea colesterolului
  • reduce riscul de obezitate
  • sustine nivelul de energie optim pentru a da randament intreaga zi
  • ajuta la buna functionare a creierului
  • mentine functionarea normala a ochilor
  • mentine pielea sanatoasa

Nivelul optim de crom din organism

Necesarul de crom variaza in functie de varsta si de sex. Astfel, avem urmatoarele doze de crom de referinta, stabilite de Institutul de Medicina al Academiei Nationale a Stiintelor, incepand cu 1989:

  • 0-6 luni: 0.2 micrograme;
  • 7-12 luni: 5.5 micrograme;
  • 1-3 ani: 11 micrograme;
  • 4-8 ani: 15 micrograme;
  • 9-13 ani, baieti: 25 de micrograme;
  • 9-13 ani, fete: 21 de micrograme;
  • adolescenti 14-18 ani, baieti: 35 de micrograme;
  • adolescenti 14-18 ani, fete: 24 de micrograme;
  • adulti, 19-50 de ani, barbati: 35 de micrograme;
  • adulti, 19-50 de ani, femei: 25 de micrograme;
  • adulti, peste 50 de ani, barbati: 30 de micrograme;
  • adulti, peste 50 de ani, femei: 20 de micrograme;
  • femei insarcinate: 30 de micrograme;
  • femei care alapteaza: 35 de micrograme.

Crom pentru slabit

Cum spuneam si anterior, cromul are o sarcina bine conturata, si anume aceea de a contribui la buna functionare a procesarii alimentelor in organism, reducand si colesterolul rau, dar si de a mentine nivelul optim de zahar din sange.

AquaSlim de la Naturalis contine crom pentru slabit

Datorita combinatiei de zinc, crom si a celor noua extracte din plante, AquaSlim are o actiune complexa, care ajuta la pierderea in greutate, la detoxifiere si la eliminarea excesului de apa din organism.

Fiecare femei isi doreste la un moment dat in viata sa slabeasca. Chiar daca apeleaza la diete stricte si la sport zilnic, pierderea in greutate in timp scurt este dificila pentru multe persoane. AquaSlim vine in ajutorul tuturor celor care isi doresc sa aiba un corp sanatos, pentru ca prin detoxifiere, nu doar ca eliminam cantitatea de apa in exces din organism, ci si toxinele care influenteaza negativ starea ficatului.

Extractul de papadie ajuta la starea de bine gastrointestinala; sustine digestia, ajuta la functionarea normala a stomacului si ficatului, ajuta la detoxifierea organismului prin diureza.

Extractul de urzica ajuta la drenarea organismului/eliminarea pe cale renala a apei; contribuie la functionarea normala a tractului urinar.

Extractul de ceai verde ajuta la imbunatatirea metabolismului si contribuie la oxidarea grasimilor.

Extractul de Solidago virgaurea (splinuta) ajuta la mentinerea sanatatii vezicii urinare si a tractului urinar inferior.

Extractul de struguri are un rol benefic pentru sanatatea pielii si are rol antioxidant.

Extractul de ienupar contribuie la metabolismul grasimilor si glucidelor si ajuta la mentinerea unei digestii sanatoase.

Extractul de ghimpe-paduret sustine circulatia venoasa.

Zincul contribuie la metabolismul normal al carbohidratilor si al macronutrientilor.

Cromul contribuie la mentinerea concentratiilor normale ale glucozei din sange.

Deficitul de crom – care este simptomatologia?

Specialistii sunt de parere ca simptomele de inceput ale deficientei de crom se pot observa in jurul unghiilor, parului, gurii, pielii si a ochilor. Totodata, acest deficit se poate confunda si cu alergiile frecvente sau metabolismul precar al grasimilor. Acest necesar de oligoelemente poate fi determinat doar prin niste investigatii medicale.

Autor: Bettina Cristea

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: