fbpx

Gheara diavolului: ce proprietati are aceasta planta unica?

Click pe meniu. Avem pentru tine peste 100 de suplimente alimentare si cosmetice!

Gheara diavolului, denumita stiintific Harpagophytum procumbens, este o planta care face parte din familia susanului si isi are originile in sudul Africii. Cunoscuta si ca „planta agatatoare” sau „paianjenul de lemn”, planta taratoare apare la altitudini de aproximativ 1.000 de metri, pe solurile nisipoase si unde clima este arida.

Desi a aparut in Africa (Botswana), mai multe specii de plante nord-americane din genul Proboscidea si anumite specii de Pisonia poarta numele de „gheara diavolului”, ca urmare a aspectului lor – au fructele precum niste gheare atarnate de tulpina. Se cunosc aproape 2.000 de tipuri de astfel de plante, cu aspectul aproape lipit de pamant si tulpini ce se intind la aproximativ 1,5 metri.

Radacinile tuberoase ale ghearelor diavolului sunt utilizate adesea in medicina pentru ca au proprietati antiinflamatorii. De sute de ani, in sud-vestul Africii, gheara diavolului a inceput sa fie folosita impotriva problemelor digestive, a febrei si pentru calmarea durerilor, dar in Europa, beneficiile acestei plante au inceput sa fie cunoscute abia in urma cu 100 de ani. 

Gheara diavolului, o planta unica

Gheara diavolului contine componente bioactive: harpagizide, harpagide, acizi aromatici, acid oleanolic, fitosteroli, flavonoide. Insumate, acestea confera proprietati antiinflamatorii preparatelor care contin aceasta planta.

Drept urmare, cunoscuta pentru efectele sale antiinflamatorii si analgezice, gheara diavolului a evidentiat o reducere clara a durerii pacientilor cu afectiuni lombare si osteoartrita. Pentru rezultate rapide, specialistii recomanda administrarea de gheara diavolului impreuna cu alte medicamente antiinflamatoare.

In scop medicinal, sunt folositi tuberculii, dupa ce au fost anterior lasati la uscat. Acestia se taie in bucatele mici, din care apoi se prepara infuzii, sau se macina pana devin pulbere. Planta se regaseste in comert sub forma de: ceaiuri, pulberi, tincturi, capsule, tablete, geluri si creme pentru aplicare topica. 

Click pe imagine pentru a afla mai multe despre produs!

Disponibil la

Gheara diavolului: proprietati, beneficii si utilizari

Gheara diavolului se numara printre cele mai importante componente ale fitoterapiei moderne. De-a lungul timpului, s-a dovedit faptul ca planta contribuie la reducerea intensitatii si frecventei durerilor articulare, ajuta la mentinerea functionarii normale a articulatiilor si sustine mecanismele de protectie impotriva stresului oxidativ. In aceste situatii, gheara diavolului este recomandata:

  • pentru diminuarea durerilor in caz de entorse, luxatii sau fracturi, dar si in cazul durerilor de cap sau menstruale;
  • pacientilor cu poliartrita reumatoida, reumatism, spondiloza, atroze.

In cazul durerilor cronice, studiile au demonstrat ca planta minune este potrivita pentru tratamentele pe termen indelungat. Extractul de gheara diavolului, care se regaseste in anumite suplimente alimentare, se administreaza cu precautie in cazurile in care, simultan, se ia si un tratament hipoglicemiant, antitrombotic sau inainte de interventiile chirurgicale.

In majoritatea cazurilor, medicamentele cu aceasta planta sunt usor de tolerat, iar efectele secundare, precum starea de greata, ameteala sau durerile de cap apar in cazuri foarte rare.

Naturalis ArtroSuport gel emulsionat

Produs cu aplicare topica, ArtroSuport gel emulsionat a fost conceput pentru a ameliora durererea si rigiditatea musculara locala. Datorita substantelor active din compozitie, destinde musculatura incordata si calmeaza durerea acuta de origine reumatica, prin producerea unui efect intens de incalzire la nivelul zonei afectate.

Salicilatul de metil din uleiul de Gaultheria procumbens intensifica circulatia sangvina din capilare, asigurand o senzatie placuta de caldura, pe care camforul o accentueaza si o mentine.

Efectul analgezic al produsului este sustinut de prezenta extractelor de gheara diavolului si arnica, substante vegetale cu efect dovedit clinic in tratamentul afectiunilor reumatice.

Autor: Bettina Cristea

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: