fbpx

GlucoSuport Ceai, cel mai nou produs Naturalis

14 noiembrie a fost declarata ca fiind Ziua Mondiala a Diabetului. Drept urmare, pentru a marca aceasta zi, Naturalis lanseaza un nou produs, special creat pentru prevenirea diabetului.

Gama GlucoSuport s-a marit cu un nou produs – ceaiul pentru mentinerea nivelului optim de glucoza in sange. Cu aroma de scortisoara, teci de fasole si frunze de afin, cel mai nou produs Naturalis si, pentru moment singurul ceai al brand-ului, sustine echilibrul fiziologic al zaharului din sange, pentru prevenirea aparitiei diabetului de tip 2.

Ce spun statisticele despre diabet

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii,  in 1980 peste 108 milioane de oameni din intreaga lume aveau diabet. Acelasi studiu OMS arata ca pana in 2014, acest numar a crescut la 422 milioane. In 2020, o cercetare a Federatiei Internationale a Diabetului estima ca pana in anul 2045, peste 780 de milioane de adulti din intreaga lume vor suferi de aceasta boala. În Europa, 61 de milioane de persoane suferă de diabet, iar dintre acestea, una din trei nu este diagnosticată.

Totodata, in Romania, diabetul este una dintre cele mai raspandite boli, unul din zece romani suferind de aceasta afectiune, conform unui studiu realizat de Forumul Roman de Diabet, in 2020. Evolutia acestei boli este una lenta, iar de multe ori este asimptomatica, lucru care intarzie punerea diagnosticului.

Netratat din timp, diabetul poate duce la complicatii grave, precum: retinopatia diabetica, boala cronica de rinichi, neuropatia diabetica, piciorul diabetic, cetoacidoza diabetica, boala cardiovasculara aterosclerotica, accidentul vascular cerebral si infarctul miocardic.

Datorita compozitiei sale, GlucoSuport ceai:

  1. contribuie la metabolismul normal glucidic, lipidic si proteic si mentine echilibrul fiziologic al nivelului de zahar din sange, datorita frunzelor de afin;
  2. are efect antioxidant, datorita frunzelor de afin si al scortisoarei;
  3. contribuie la mentinerea echilibrului metabolismului glucidic al organismului si ajuta la metabolismul normal al carbohidratilor, datorita frunzelor de dud-alb;
  4. sustine mentinerea nivelurilor normale de glucoza din sange, prevenind aparitia diabetului, si contribuie la sanatatea sistemului digestiv, datorita scortisoarei;
  5. sustine sanatatea inimii si a vaselor de sange, datorita urzicii.

Beneficiile frunzelor de afin

Afinul, cunoscut de catre biologi ca Vaccinium myrtillus, ofera diferite beneficii organismului. De exemplu, acesta este unul dintre cei mai buni antioxidanti. Datorita frunzelor de afin, care contin: tanin, arbutina, derivati antocianici, derivati flavonici, derivati antocianici, hidrochinona, mirtilina, ericolina si neomirtilina, activitatea cerebrala este stimulata, digestia va functiona normal, inima se mentine sanatoasa, pielea capata aspect luminos si intins.

Totodata, fructele de afin sunt bogate in zaharuri, tanin, pectine, mirtilina, provitamina A, vitaminele B1, B2, C, E si PP, acid citric, acid oxalic, acid malic, acid benzoic, acid lactic, acid tartric, acid succinic, care pe langa beneficiile enumerate mai sus, se mai alatura si combaterea imbatranirii premature, ofera protectie impotriva celulelor canceroase si sunt de un real ajutor in curele de slabit. 

Beneficiile scortisoarei

Cunoscuta sub denumirea de Cinnamomum verum, scortisoara nu doar ca ofera o aroma deosebita mancarurilor si bauturilor, dar este si o sursa bogata de vitamine, minerale si antioxidanti (sodiu, potasiu, carbohidrati, fibre, zahar, calciu, fier, vitaminele A, C, B6 si magneziu). Aceasta are rolul de a imbunatati activitatea cerebrala, contribuie la mentinerea sanatatii orale, are efect antioxidant si antimicrobian, incalzeste organismul si ajuta in curele de slabire.

Beneficiile frunzelor de dud-alb

Dudul alb mai poarta denumirea de Morus alba si din acesta se pot folosi frunzele, ramurile, fructele si scoarta de la radacini. Acestea sunt bogate in flavonoizi, antocianine si artocarpi in frunze, iar in fructe vitaminele A, B1, B2 si C.

Frunzele de dud, preparate ca ceai, se folosesc ca adjuvant pentru tratamentele de diabet, gastrita hiperacida, ulcer gastric si duodenal, sunt laxative, fiind benefice in cazul constipatiei. Ele sustin functionarea normal a plamanilor, sunt antiscorbutice, depurative si tonice.  Frunzele de dud tin glicemia sub control, scad colesterolul rau din organism, tin raceala la distanta si au proprietati antiimbatranire. Ceaiul din aceste frunze este benefic in cazul bolilor de ficat, enterite acute, tuse si boli ale tractului respirator, angina, nevroze, insomnii, afectiuni cardiovasculare, obezitate si au rolul de a relaxa sistemul nervos, in timpul menstruatiei.

Beneficiile urzicii

Urzica, Urtica dioica, indiferent de cum este aceastaconsumata, aduce numai beneficii organismului. Datorita continutului sau (acid folic, vitaminele A, B, K, magneziu, zinc, fier si calciu) frunzele plantei au rol antibacterian, antifungic, astringent, antiinflamator, diuretic, depurativ si emolient.

Polifenolii din urzica combat obezitatea, bolile de inima si inflamatiile, precum durerile de muschi, incheieturi, si de guta, previn afectiunile cronice si ajuta la reducerea eczemelor si anemiei. Urzica mentine sanatatea pielii, intareste sistemul imunitar si imbunatateste activitatea sistemului cardiovascular.

Beneficiile teciului de fasole

Teciul de fasole (Phaseolus vulgaris) sau pastaile de fasole galbena au un continut ridicat de vitamina C, minerale, aminoacizi si tripoftan, substante esentiale pentru combaterea diabetului si a afectiunilor renale si urinare. Astfel, pe langa efectul antioxidant, teciul de fasole are proprietati diuretice si detoxifiante, eliminand astfel retentia de apa din organism. Teciul de fasole e benefic pentru inflamatii, dureri menstrulae, afectiuni pulmonare, afectiuni cutanate, dar si pentru reumatism.

Intr-un singur pliculet din ceaiul GlucoSuport gasim toate aceste ingrediente benefice pentru organism. Specialistii de la Naturalis recomanda consumul a doua, trei cani din acest ceai, pe zi, pentru ca rezultatele sa fie vizibile in cat mai scurt timp. De asemenea, pentru a spori eficacitatea produsului, se pot administra in paralel si capsulele GlucoSuport

Autor: Bettina Cristea

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l pe: